Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara . Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat. Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in interiorul lui, se introduce o lamaie si crengute de cimbru, apoi se leaga picioarele. In bolul in care am amestecat condimentele, in sosul ramas, adaugam o cana de vin. Se da puiul la cuptor la 160 grade C, pentru 2 ore; la fiecare 30 de minute se mai unge puiul cu amestecul de condiment si vin. La finalul coacerii, puiul va avea o crusta lipicioasa brun aurie. Se curata morcovii si se taie rondele. Se trag morcovii la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu baconul maruntit, iar cand acestia sunt aproape gata, se adauga varza de bruxelles care a fost blansata inainte. Se condimenteaza cu sare si piper mozaic. Pofta buna !

Ingrediente Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

1 pui

2 lamai

5 crengute de cimbru

1 lingura sos soia dark

1 lingura melasa de rodie

1 lingura boia afumata

2 linguri miere

1 lingura ulei de masline

1 cana vin

½ lingurita scortisoara

½ lingurita piper cayenne

500 gr varza de bruxelle

4 morcovi

150 gr bacon

Categorii