Pui gatit in vin fiert à la delad

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pui gatit in vin fiert à la delad

Se indeparteaza pielea de pe carnea de pui. Se prepara o marinata din : 200 g vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se fierbe vinul : 200 g vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert.

Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute.

Se serveste cu garnitura de praz gratinat.

Ingrediente Pui gatit in vin fiert à la delad

1 piept mare de pui cu os sau 2 mici,

2 pulpe mari,

5 catei de usturoi,

400 ml vin rosu sec,

1 lingurita miere albine,

1 lingurita scortisoara,

4 cuisoare,

1 lingurita zahar brun, piper, sare,

2 lingurite boia de ardei dulce,

1 lingura ulei de masline,

1 lingurita busuioc,

o foaie de dafin.

Categorii