Pui in sos de bere neagra

Reteta culinara Pui in sos de bere neagra din categoria Mancaruri cu carne. Specific Belgia. Cum sa faci Pui in sos de bere neagra

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui in sos de bere neagra

 

Berea este folosita la prepararea mancarurilor inca din Egiptul Antic. Se spunea ca fiind gatita cu bere mancarea va fi mai sanatoasa. Este adevarat, un nou studiu care a aparut in "Journal of Agricultural and Food Chemistry" sugereaza ca marinada din bere face carnea sa fie mult mai sanatoasa. Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea de pui, de vita si de iepure, dar se potriveste de minune si cu ingrediente precum crevetii ori midiile. Puiul cu bere este o reteta clasica a bucatariei cu bere... O rețetă reconfortanta care va place atat celor mari cat si celor mici. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/pui-in-sos-de-bere-neagra.html

Ingrediente Pui in sos de bere neagra

1 pui bio (de casa )

2 sticle de 33 cl de biere neagra de calitate

20 cl de apa

1 ceapa

3 morcovi

1 catel de usturoi

1 lingura buna faina

2 linguri de smantana

40 g de unt

cimbru uscat, 1 foaie de dafin

sare, piper

patrunjel tocat

Categorii