Pui in sos de boia de ardei

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui in sos de boia de ardei

Fiecare pui se taie in 4 parti.Se sareaza si se adauga boiaua de ardei . Se prajeste usor in unt.Se scoate din cratita in care s-a prajit.In acelasi unt ramas dupa prajirea pieselor de pui, se pune ceapa si usturoiul sa se prajeasca.Dupa ce s.au prajit , se pune puiul inapoi in oala si se lasa sa fiarba impreuna cu supa pana cand sunt fragezi, cam ½ de ora la foc mic.Se iau piesele de pui din oala.Se adauga smantana si faina impreuna.Aceste doua ingrediente,smantana si faina, se fierb cu grija.Se gusta sosul.Si se adauga peste piesele de pui Pofta buna!

Ingrediente Pui in sos de boia de ardei

2 pui ( cca 900 g fiecare).Se poate folosi si filet de pui

1 lingurita de sare

2 lingurite boia de ardei

50 g unt

1 ceapa tocata mare (aprox 50 g)

1 catel usturoi zdrobit

2 ½ dl supa de carne de pui

2 dl smantana ( de preferinta 18% grasime)

1 lingura faina

patrunjel tocat

320 g orez

Categorii