Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci
Instructiuni de preparare Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci
Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem pe un prosop de hartie si il taiem in felii mai subtiri, pe orizontala. Asezonam cu sare si piper.
Incingem o tigaie si adaugam jumatate din unt. Ciupercile la curatam, le spalam, le taiem in sferturi si pe punem in tigaia in care deja a inceput sa sfaraie untul. Daca avem si un capac la tigaie, il punem, ca e mai bine, dam focul la mediu, si pana se calesc ciupercile in tigaie, ne ocupam de prepararea puiului.Luam o alta tigaie in care punem cealalta jumatate de unt, si cand acesta s-a topit si incepe sa sfaraie, punem frunzele de salvie.
Le lasam sa se rumeneasca in tigaie nu mai mult de 1 minut, dupa care adaugam carnea de pui pe care am taiat-o in felii mai subtiri si prajim pe fiecare parte cam 4 minute. Atunci cand consideram ca s-a rumenit carnea de pui, o putem scoate pe o farfurie si o punem intrun loc cald.
Cu zeama lasata in tigaie de pieptul prajit, de unt si de aroma de la salvie , o sa prepam sosul. Asa ca, punem vinul sec in tigaie, sosul de lamaie si amestecati totul bine, pana cand scade la jumatate din ce a fost initial. Daca e necesar, mai puneti un pic de unt, ca sa se lege mai bine sosul pe care il dorim la friptura.Puneti pieptul de pui in tigaia in care se pregateste sosul si mai lasam pe foc maxim 5 minute. A facut in asa fel incat ciupercile sotate sa fie gata exact cand sunt gata si bucatile de piept din tigaie.
Montarea in farfurie se poate face asa:Punem ciupercile sotate intrun colt al farfuriei, luam bucatile din pieptul de pui preparate si le punem in farfurie una peste alta, adaugam frunze de salvie proaspete in farfurie pentru decor, iar sosul obtinut il turnam peste carnea de pui si peste "locurile" albe din farfurie, pentru decor.
Ingrediente Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci
1 piept de pui (~600 g), dezosat, fara piele
10-15 frunze de salvie, in functie de marimea lor
150 g de unt
500 g de ciuperci champignon
50 ml de vin sec alb,
1/2 de lamaie, sucul de la
1/2 de lingurita de coaja rasa de lamaie
sare, piper