Pui in sos dulce-acrisor

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui in sos dulce-acrisor

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei. Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic. Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute. Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute. La sfarsit se adauga smantana si ghimbir. Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania. Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Ingrediente Pui in sos dulce-acrisor

1 kg pui

½ kg rosii proaspete sau piure

2 cepe (pasta)

3 lingurite de zahar

Sare - dupa gust

Chilli rosu &ndash dupa gust

1 lingurita de frunze de menta

½ cana de smantana (200 g)

½ lingurita nucsoara pudra

½ lingurita cardamom pudra

2 batoane de scortisoara

4 cuisoare

1 lingura pasta de usturoi si ghimbir

5 linguri de ulei

Categorii