Pui in vin fiert à la Delad

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui in vin fiert à la Delad

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov. se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in « etichete » Bucatarie franceza - Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.

Ingrediente Pui in vin fiert à la Delad

(… adica

à la moi !)

Ingrediente : 1 piept mare de pui cu os sau 2 mici

2 pulpe mari

5 catei de usturoi

400 ml vin rosu sec

1 lingurita miere albine

1 lingurita scortisoara

4 cuisoare

1 lingurita zahar brun

piper

sare

2 lingurite boia de ardei dulce

1 lingura ulei de masline

1 lingurita busuioc

o foaie de dafin.

Categorii

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t