Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii

Puiul se spala bine in apa rece si se da pielita jos. Se transeaza in parti egale (pulpe, ciocanele, spate, gat) se pun in tava de cuptor (intre timp incingeti cuptorul la 180 grade). Se face un bait din vin alb si ulei de masline, sare de mare, piper si oregano si se unge bine de tot fiecare bucata de carne in parte! Se baga 30 min la cuptor,din cand in cand se scoate la verificat. Cartofii se curata de coaja,se spala in apa rece si se taie feliute subtiri. Intr-o oala se pune apa si sare, cartofii si la fiert! Dupa proces se scurg pastrandu-se un pic de apa de la fierbere, se adauga margarina si laptele, un pic de sare de mare si se omogenizeaza cu mixerul intr-un piure delicios si pufos! Intre timp se inchide cuptorul si se scoate carnea pe un platou, sosul rezultat, strecurandu-se si amestecandu-se bine cu rosiile decojite sare de mare, piper negru si busuioc. Se pun pe farfurie de servire 2-3 buc de carne, o lingura mare de piure pufos si peste 2 linguri de sos se rosii delicios! Se serveste cald! Pofta buna!!!!!

Ingrediente Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii

10 gr piper negru

1 lingura margarina

20 ml ulei de masline

50 ml vin alb

10 gr sare de mare

1 kg cartofi albi pentru fiert

2 gr oregano

1 kg pui intreg

400 gr rosii decojite

50 ml lapte dulce

Categorii