Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet. Usturoiul, patrunjelul si ciupercile se toaca marunt Fiecarei bucati de piept ii decupam un buzunar, adica il crestam la jumate. In "buzunarul" respectiv punem: ciupercile,usturoiul si patrunjelul condimentate cu sare piper si amestecate cu ulei de masline. Foietajul il taiem fasii inguste si lungi.Fiecare jumatate de piept de pui umplut il infasuram in foietaj. Odata operatiunea terminata asezam puiul in tava de la aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe o foaie de copt.Ungem puiul cu oul batut bine si dam la cuptor la foc mediu pentru 35 de minute( aici depinde de cuptorul fiecaruia). Intre timp intr-o oala cu fundul gros/de sosuri punem pe foc cele 3 linguri de mustar impreuna cu smantana si paharul de vin alb.lasam pe foc pana se evapora tot alcoolul si sosul devine gros Se serveste puiul taiat jumate sau in trei peste care punem sosul de mustar si smantana Pofta Mare! Reteta e inspirata din cartile lui Jamie Oliver,d ovada ca 90 % din retele prezentate de el se pot face si la noi fara prea multa bataie de cap.

Ingrediente Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

2 piepti pui

un pachet foietaj pentru placinta din comert

un borcan ciuperci

ulei masline

2 catei usturoi

un ou

200 gr smantana

3 linguri mustar cu boabe

o legatura patrunjel

1 pahar vin alb

Categorii