Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropeste cu ulei de masline dupa pofta; se presara cu piper proaspat macinat. Cartofii se curata de coaja , se taie in jumatati si se presara cu un amestec de sare, condiment de pui si za’atar; se stropesc cu ulei de masline si se aseaza in tava langa pui ; se aseaza printre cartofi foile de dafin si maslinele verzi. Se toarna un pahar de apa fierbinte in care s-a dizolvat un cub de Maggi de pui. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 1 ora sau pana se rumenesc puiul si cartofii; se dechide din cand in cand cuptorul si se stropeste din cand in cand puiul cu lichidul din tava. Pofta buna! Za'atar Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol. In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol). In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Ingrediente Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Avem nevoie de:

-2 piepti de pui

-1/2 kg cartofi mici

-3-4 catei de usturoi

-5-6 foi de dafin

-condiment de pui:all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir

cardamom,scortisoara,foi de dafin

-ulei de masline

-sare dupa gust

-piper proaspat macinat dupa gust

-3-4 linguri de za’atar

-1 cub Maggi de pui

-masline verzi condimentate cu lamaie si ardei iute de casa

Categorii