Pui la cuptor cu sos de fructe de padure si paste cu fasole verde
De regula nu imi place sa fac aceeasi mancare de mai multe ori si atunci mereu incerc sa aduc ceva nou sau sa combin alte arome pentru a face un preparat deosebit pentru cei dragi mie. Initial aceste pulpe de pui m-au pus in mare incurcatura pentru ca nu prea stiam ce sa fac din ele nu aveam acasa nici foarte multe ingrediente dar ma gandeam ca totusi trebuie sa fac in asa fel incat sa fie si repede de facut dar si savuros. Am decis asupra sosului de fructe de padure si ma gandeam ca pentru a fi un prepa
Instructiuni de preparare Pui la cuptor cu sos de fructe de padure si paste cu fasole verde
Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,curry, 5 spices,sos teriyaki si boia si le-am lasat asa cam o jumatate de ora. Intre timp am pus apa cu sare la foc pentru a fierbe putin fasolea verde inainte de a o amesteca cu pastele. Pastele le-am fiert la fel in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Pulpele de pui le-am bagat la cuptor 10 min la foc tare si apoi inca 20 min la foc mediu pentru a se patrunde bine.
Dupa ce pastele au fiert,intr-o tigaie am pus usturoiul si chorizo taiate marunt si le-am calit in putin ulei de masline, am adaugat apoi pastele si gran cucina impreuna cu putina apa in care au fiert pastele pentru a face un sos fluid.La sfarsit,inainte sa sting focul am adaugat si fasolea verde.
Am facut apoi sosul de fructe de padure: Am taiat marunt usturoiul si feliutele de carnat chorizo si le-am pus intr-o craticioara pe foc in uleiul incins, dupa ce aromele s-au eliberat am adaugat fructele de padure,pe care le-am lasat la fiert sa se inmoaie bine,apoi le-am zdrobit cu lingura de lemn ca sa se formeze sosul,am mai adaugat sos de rodii,apa de flor de portocal, curry,sos soia si lichiorul pina colada si am lasat sa fiarba pana a scazut un pic si sosul a inceput sa se lege. Pana la urma am fost foarte incantati de ceea ce a iesit,a fost si repede preparat si mai usor ca pentru seara cand evitam in general sa mancam mancaruri grele. Pofta mare!
Ingrediente Pui la cuptor cu sos de fructe de padure si paste cu fasole verde
Am folosit pentru pulpe:
6 pulpe de pui dezosate
2 catei de usturoi
3 cepsoare mici
sos soia,sos teriyaki
curry,boia, 5 spices
Pentru sos:
100 gr fructe de padure (zmeura,mure,afine,coacaze)
putin ulei
1 catel de usturoi
curry
sos de rodie
apa de flori de portocal
sos soia
carnat chorizo 4 feliute
30 ml lichior pina colada
Pentru paste:
Paste fainoase pentru 4 persoane
200 ml gran cucina
2 feliute carnat chorizo
150 gr fasole verde