Pui lipicios cu lamaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui lipicios cu lamaie

Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat. Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline, adaugam sosul de soia si mierea; clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile. Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie. Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop ceea ce va dura circa 10 minute. Acum puiul va fi bine patruns. Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si daca doresti presara patrunjel. Serveste cu cartofi noi copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin, usturoi si ulei de masline. O avalansa de arome! Pofta buna!

Ingrediente Pui lipicios cu lamaie

1 pui mare taiat in 8-10 bucati

sare de mare si piper negru

5 linguri de ulei de masline

1 capatana de usturoi taiata pe orizontala

cimbru

2 linguri de sos de soia negru

3-4 linguri de miere

1 lamaie taiata felii subtiri

patrunjel

Categorii