Pui manastiresc

Reteta culinara Pui manastiresc din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui manastiresc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui manastiresc
Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata. Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"
Ingrediente Pui manastiresc
500 g ciuperci
400 ml smanatana
1 ceapa
5 catei de usturoi zdrobiti
400 g bacon (sau orice fel de afumatura)
1 ou
300 ml supa (pui sau legume)
200 ml vin alb dulceag
2-3 linguri unt
piper,boia,cimbru si patrunjel