Pui marocan inabusit

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui marocan inabusit

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete. 2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie. 3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute. 4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul. 5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.

Ingrediente Pui marocan inabusit

1/2 cana caise uscate

1 cana apa fiarta

1 lingura ulei de masline

4 jumatati de piept de pui

fara piele

fara oase (circa 170 g fiecare)

1 ceapa mare

taiata marunt

6 catei de usturoi

tocati

2 cozi de telina

taiate felii subtiri

1 cana naut din conserva

scurs si clatit

1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii

ceapa

telina

ardei gra

zahar)

2 lingurite coaja rasa de lamâie

2 linguri suc proaspat de lamâie

1 1/2 lingurita coriandru macinat

1/2 lingurita piper

1/2 cana frunze de coriandru tocate

Categorii