Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Reteta culinara Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

 

Pentru aceasta reteta delicioasa m-am inspirat de Oana Igretiu de la Savori Urbane. Va invit sa o incercati si pe voi, pentru ca pulpa este frageda si gustoasa.

o pulpă de curcan sare piper boia dulce afumată 3-4 catei de usturoi 500 g de cartofi amestec de condimente pentru cartofi 2 linguri ulei de masline -pentru saramură: 1 lingurita de sare la 250 ml apa

Pentru a fragezi carnea, puneți-o în saramură. Prepara saramura din apa rece in care dizolvi sarea de masa: 1 lingurita cu un praf de sare la fiecare 250 ml apa. Înmuiați carnea în această soluție sărată și lăsați-o la frigider 2-3 ore (pentru felii de carne sau bucăți mai mici) 24 de ore pentru pulpe sau aripi de curcan. Răciți vasul timp de 24 de ore.

Carnea atrage exact atâta sare cât are nevoie. Scoateți picioarele de saramură din frigider și ștergeți-le bine cu șervețele absorbante. Puneți pulpa într-o tavă adâncă, mare și sare, piper și stropiți cu boia de ardei. Nu adaugi multă sare pentru că se usucă din saramură. Curățați usturoiul și tăiați-l în felii subțiri. Introduceți câteva felii de usturoi sub pielea pulpei și întindeți restul la suprafață. Lăsați tava pe masa din bucătărie timp de o oră să se încălzească puțin. Preîncălziți cuptorul la 200 C. Turnați o cană de apă în tavă și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute. Pulpa lasa apa absorbita in timpul marinarii.Intre timp spalati cartofii si taiati-i felii. Clatiti rondele in mai multe ape reci pentru a indeparta amidonul de pe ele si pentru a nu se lipi intre ele la coacere. Dupa 40 de minute adaugam cartofii, bine scursi de apa si putin sarati. Stropiți cu condimente și stropiți cu puțin ulei și amestecați bine cu mâinile. Le împrăștii în tigaie, lângă picior. Acoperim din nou tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 C pentru o ora, apoi scoatem folia si mai lasam sa se rumeneasca inca 20 de minute. Lasă carnea să se odihnească în tigaie aproximativ 15 minute înainte de servire. 

Puteți servi murătura.

Ingrediente Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

o pulpă de curcan

sare

piper

boia dulce afumată

3-4 catei de usturoi

500g de cartofi

mix de condimente pentru cartofi

2 linguri ulei de măsline

-pentru saramură:

1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250 ml de apă

Categorii