Pulpă de miel 'confiată' 3 ore la cuptor
Reteta culinara Pulpă de miel 'confiată' 3 ore la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Pulpă de miel 'confiată' 3 ore la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpă de miel 'confiată' 3 ore la cuptor
O reteta pe care ti-o propun sa o faci de Paste. Mielul este „confiat” pentru că a fost gătit la cuptor de mult timp. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura. https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-la-cuptor.html
1 pulpă de miel 1,8 kg 4 linguri ulei de masline 5 linguri sos de soia 2 linguri bulion concentrat de rosii 4 morcovi 1 ceapa rosie 1 lamaie mica confiata Ierburi aromatice din Provence 5 catei de usturoi sare piperAmesteca uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat.
Puneți pulpa pe o tavă adâncă, asezonați cu sare și piper. Se unge cu sosul preparat pe toata suprafata, se presara ierburi aromate. Curățați ceapa, morcovii și usturoiul. Așezați morcovii tăiați felii unul lângă altul. Adăugați ceapa tăiată felii și usturoiul tocat peste carne și lateral. Pune lămâia confiată, tăiată felii. Se toarnă 200 ml de apă și se dă la cuptorul încălzit la 180 ° C.
Se lasă 1 oră și jumătate. Întoarceți pulpa în mod regulat după fiecare 30 de minute și udați-o. Apoi reduceți temperatura cuptorului la 160 ° C și lăsați-l încă 1 oră. Am adaugat 100 ml apa. La fel, întoarceți-l de fiecare dată după 30 de minute și udați-l.
Scoateți-l, lăsați-l să se odihnească o jumătate de oră și îl puteți tăia în felii. Dacă vă place carnea roz, lăsați-o doar 2 ore și verificați. Ne place sa fie bine gatita si confiata in sos. Am taiat pulpa felii, bucati, le-am stropit cu sosul din tava si am mai lasat la cuptor inca 30 de minute la 160°C.
Am facut un gratin de cartofi 'dauphinois' si l-am servit cu salata de varza si conopida marinata . Delicios!
Ingrediente Pulpă de miel 'confiată' 3 ore la cuptor
1 pulpă de miel 1,8 kg
4 linguri ulei de masline
5 linguri sos de soia
2 linguri bulion concentrat de rosii
4 morcovi
1 ceapa rosie
1 lamaie confiata mica
ierburi aromate de Provence
5 catei de usturoi
sare, piper