Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor

Reteta culinara Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor

 

Daca nu va place carnea de miel va propun sa-ncercati reteta  asta. Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la cuptor la temperatura scazuta.  Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.  

1 pulpă de miel 2,3kg 2 linguri de paprika dulce 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1 ardel rosu sare, piper 4 linguri ulei

Puneti pulpa de miel pe o hartie de copt lunga.

Condimentati cu parika, sare si piper.

Ungeti-o cu ulei .

Intepati pulpa si introduceti cateiii de usturoi.

Puneti peste pulpa ceapa taiata lamele. Inchideti bine pulpa de miel in foaia de copt. Derulati apoi  o foaie de aluminium si infasurati-o in ea, sa fie inchisa ermetic..

Puneti intr-un vas de cuptor si dati la cuptorul incalzit la 140°C.  

Lasati 3 h la temperatura scazuta..

Dupa 3 ore indepartati foia de aluminium si foaia de copt.

Adaugati 100 ml de apa in vas , puneti peste carne ardeiul rosu taiat lamele si datti o ora la cuptor la 180°C fara sa acoperiti.

Intoarceti carnea dupa 30 de minute si arozati-o cu sosul lasat. Scoateti din cuptor si lasati carnea sa se odihneasca 30 minute. 

Taiati felii si serviti cu garnitura dorita  : cartofi, fasole,  salata de varza...  

Ingrediente Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor

1 pulpă de miel 2,3kg

2 linguri de paprika dulce

1 ceapa

5-6 catei de usturoi

1 ardel rosu

sare, piper

4 linguri ulei

Categorii