Ciocolată de casă în foi Lica

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciocolată de casă în foi Lica

Se cern împreună cacaua şi laptele praf, amestecându-se bine. Apa cu zahărul, zeama de lămâie, ciocolata se fierb împreună 8 minute. Se adaugă margarina tăiată bucăţi. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă laptele cu cacaua. Se amestecă bine cu mixerul ca să nu fie cocoloaşe. Se pune înapoi pe foc foarte mic 2 minute. Se adaugă nuca şi migdalele. Se pune o foaie Lica în tavă şi se unge cu puţin gem acrişor. Se pune a doua foaie şi se pune jumătate din ciocolată. Se pune a treia foaie şi se apasă uşor. Se unge cu gem şi se pune restul de ciocolată. Să nivelaţi rapid cu un cuţit, apoi să puneţi foile.Se unge cu gem şi se pune ultima foaie. Pentru cine doreşte poate pune doar ciocolată între 2 foi, se manevrează mai uşor decât să o pui în tava unsă. Puteţi face 2 porţii dacă doriti, eu aşa am procedat acum, una cu gem şi alta fără. Mi-a placut mai mult cea cu gem.

Ingrediente Ciocolată de casă în foi Lica

1 pachet de foi tip napolitană

500 g de lapte praf

300 g de zahăr

zeama de la 1 lămâie

250 g de margarină

150 ml de apă

1 fiolă de esenţă de vanilie

1 fiolă de esenţă de rom

50 g de cacao

1 ciocolată neagră de 100 g sau 1 baton de glucoză

dulceaţă

un pumn de nucă feliuţe

1 pumn de migdale feliate

Categorii