Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor

Reteta culinara Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor
Daca nu va place carnea de miel va propun sa-ncercati reteta asta. Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la cuptor la temperatura scazuta. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.
1 pulpă de miel 2,3kg 2 linguri de paprika dulce 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1 ardel rosu sare, piper 4 linguri uleiPuneti pulpa de miel pe o hartie de copt lunga.
Condimentati cu parika, sare si piper.
Ungeti-o cu ulei .
Intepati pulpa si introduceti cateiii de usturoi.
Puneti peste pulpa ceapa taiata lamele. Inchideti bine pulpa de miel in foaia de copt. Derulati apoi o foaie de aluminium si infasurati-o in ea, sa fie inchisa ermetic..
Puneti intr-un vas de cuptor si dati la cuptorul incalzit la 140°C.
Lasati 3 h la temperatura scazuta..
Dupa 3 ore indepartati foia de aluminium si foaia de copt.
Adaugati 100 ml de apa in vas , puneti peste carne ardeiul rosu taiat lamele si datti o ora la cuptor la 180°C fara sa acoperiti.
Intoarceti carnea dupa 30 de minute si arozati-o cu sosul lasat. Scoateti din cuptor si lasati carnea sa se odihneasca 30 minute.
Taiati felii si serviti cu garnitura dorita : cartofi, fasole, salata de varza...
Ingrediente Pulpă de miel cu paprika confiată 4 ore la cuptor
1 pulpă de miel 2,3kg
2 linguri de paprika dulce
1 ceapa
5-6 catei de usturoi
1 ardel rosu
sare, piper
4 linguri ulei