Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)

Pentru aceasta reteta mai irlandeza, dar extrem de delicioasa

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)

Incalziti cuptorul la 200 grade C.In pulpa de miel taiati 3 sau 4 nise si inserati bucatele de portocala si cimbru.Sarati si piperati pulpa.

Intr-o tigaie mare incalziti 3 linguri de ulei si prajiti pulpa de miel pe toate partile.Luati pulpa deoparte si adaugati in tigaie uleiul ramas, ceapa, morcovul si telina. Caliti 3 minute, apoi adaugati pasta de tomate. Mai caliti 1 minut.

Adaugati carnea inapoi in tigaie, adaugati berea GuiNness, sosul Worcestershire si cimbrul si fierbeti totul cam 10 minute. Apoi luati carnea din tigaie si transferati-o intr-o tava in cuptorul preincalzit.

Coaceti pulpa de miel la cuptor intre 2 ½ ore si 3 ore, in functie de cat de facuta doriti carnea la mijloc. Mie imi place mai in sange. Intoarceti pulpa de cateva ori in timp ce se coace.

Sosul din tigaie fierbeti-l cam 10 minute, pana se ingroasa. Pastrati-l cald, pentru a-l servi cu pulpa de miel. Serviti bucati de pulpa cu sosul de bere si cu tarta de cartofi si rosii.

Ingrediente Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)

1 pulpa de miel (aprox 1 kg)

1 portocala curatata si impartita in felii

1 buchetel de frunze de oregano(sau oregano uscat)

sare si piper

3 linguri ulei de masline

1 ceapa alba taiata fin

cozi de telina verde taiate marunt

1 morcov mare curatat si taiat rondele marunte

3 linguri de pasta de tomate

1 bere GUINNESS

¼ cana sos Worcestershire

2 crengute de cimbru

Categorii