Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient. Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.

Ingrediente Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

4 pulpe mici si firave de cocosel de curte

2 vinete potrivite

un ardei gras rosu

o cana de suc de rosii

sau rosii pasate

o ceapa mijlocie

1/2 lingurita rozmarin

1 lingurita boia de ardei dulce

1/2 lingurita cimbru

un varf de cutit de scortisoara macinata

un varf de cutit de nucsoara

1/2 lingurita piper negru macinat

Categorii