Pulpe de curcan cu portocala si legume

Reteta culinara din categoria Curcan. Cum sa faci Pulpe de curcan cu portocala si legume

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de curcan cu portocala si legume

 

Am pregătit aceste pulpe de curcan pentru o masă de weekend, în familie. Am adăugat cartofi, morcovi, ciuperci și mazăre. Mie îmi place carnea de pasăre în combinație cu fructe, de aceea am adăugat și portocală.

 

INGREDIENTE
2 pulpe de curcan, 5 cartofi, 1 morcov, ciuperci champignon, după gust, 120 g mazăre congelată, 200 ml vin alb, 500 ml apă, Ulei, 1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, coriandru

Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei.

Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul - rondele, ciupercile în jumătăți. Se mai adaugă în tavă mazărea, vinul, apa, mirodeniile preferate, dar și portocala.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox o oră şi jumătate, având grijă să întoarcem carnea la jumătatea timpului, pentru a se rumeni frumos.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pulpe-de-curcan-cu-portocala-si-legume.html

Ingrediente Pulpe de curcan cu portocala si legume

2 pulpe de curcan,

5 cartofi,

1 morcov,

ciuperci champignon, după gust,

120 g mazăre congelată,

200 ml vin alb,

500 ml apă,

Ulei,

1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, coriandru

Categorii