Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa . Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.

Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.

Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare.

Dupa cca 50 minute se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.

Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata.

Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust .

Ingrediente Pulpe de pui cu miere si ienibahar

4 pulpe de pui

30 g miere

1 lamaie, sucul

2 catei de usturoi, dati prin razatoare

1 lingura de sos de soia

3 linguri de seminte de susan

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita de ienibahar, macinat

1/2 cana cu faina

1-linguri de unt

1-linguri de ulei

2-3 linguri de vin alb

2-3 linguri de fond de pui-

sare

piper

patrunjel proaspat, pentru ornat

rosii, taiate rondele, pentru servit

Categorii