Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie

Se amesteca aproximativ doua treimi din cantitatea de unt cu coaja si jumatate din sucul de lamaie, patrunjel, boia, sare si piper. Se ridica usor pielea de pe fiecare pulpa, se baga untul sub piele si se intinde la loc. Se poate pune la rece cu pana la o zi inainte. Se incalzeste cuptorul la 180grade. Intr-o tigaie se incinge restul de unt pe aragaz pana cand face spuma. Se prajeste carnea in tigaie, stropind in mod constant cu unt pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga salota, usturoiul, cimbrul si supa de pui. Se pune carnea de pui cu pielea in sus intr-o tava, se rastoarna sosul si se pune pe raftul de sus al cuptorului, se lasa la copt 25-30 de minute, apoi se scoate carnea de pui. Se pune sosul in tigaie la loc pe foc, se adauga restul de suc de lamaie si se fierbe bine intreaga compozitie. Se strecoara sosul apasand ferm pe salota si usturoi. Se serveste puiul cu acest sos si cartofi gratinati si salata de vara.

Ingrediente Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie

200g unt moale

Coaja rasa si sucul de la o lamaie mare

Frunzele de la o legatura de patrunjel tocate

1 varf de cutit de boia

4 pulpe mari de pui

O salota mare (ceapa rosie) feliata

O capatana usturoi tocat mare

3 crengute de cimbru de lamaie (lemon thyme)

200ml supa de pui

Categorii