Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei

Pulpele se presara cu sare si condimente cu o ora inainte de a de a le aseza in vasul roman. Nu uitati inainte de folosire sa tineti vasul si capacul in apa cel putin 15 minute! Se amesteca mai intai cartofii taiati in cubulete cu ceapa rondele , usturoiul zdrobit si cu celelalte legume care va-ti hotarat sa mai adaugati plus verdeata taiata marunt intr-un vas (oala) ,dupa care se aseaza in vasul roman. Se pun pulpele deasupra si se pune capacul. Se aseaza in cuptorul rece dupa care se aprinde focul pentru ca vasul sa nu crape! Se lasa in cuptor circa 40-50 minute . In ultimele minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca. ATENTIE!! cand ridicati capacul de pe vasul roman,sa nu va opariti mainile de la aburul care navaleste imediat! A nu se folosi ulei!! Pofta buna!!!

Ingrediente Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei

Pulpe de pui

Ceapa rondele

Cartofi taiati cubulete

Usturoi sau praf de usturoi

Ardei fasii sau rondele(optional)

Fasole verde(optional)

Patrunjel.Marar

(Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui)

Cantitatile le las la aprecierea voastra.

Categorii