Puricei cu slaninuta afumata

Reteta culinara Puricei cu slaninuta afumata din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Puricei cu slaninuta afumata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Puricei cu slaninuta afumata

 

Daca tot a ramas putin mamaliga de cu seara, sotul meu si-a adus aminte de copilarie, cand ii facea bunica acesti puricei. Recunosc ca pana la el, eu un am cunoscut acest fel de mancare :) Dai si cauta, citeste, si iar cauta, si in final am gasit ceva dar desigur am facut o adaptare, ca prea bine mirosea slaninuta afumata.

 

INGREDIENTE
1 bucata de mamaliga de o zi 1 lingua ulei 100 g slaninuta afumata 7 oua 200 g branza de burduf 1 lingura de parmezan sare, piper dupa gust

Mamaliga o taiem cubulete, iar salninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa...

Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt omleta si turnam peste mamaliga. Amestecam sa cuprinda oul toate bucatelel de mamaliga, iar cand este aproape gata punem branza maruntita si parmezanul si mai amestecam putin pe foc.

Gata! servim cu muratruri asortate!

Ingrediente Puricei cu slaninuta afumata

1 bucata de mamaliga de o zi

1 lingua ulei

100 g slaninuta afumata

7 oua

200 g branza de burduf

1 lingura de parmezan

sare, piper dupa gust

Categorii