Quiche cu dovlecei si branza de vaci

Reteta culinara Quiche cu dovlecei si branza de vaci din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Quiche cu dovlecei si branza de vaci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Quiche cu dovlecei si branza de vaci

 

"Aluaturi de casa" La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE
Pentru aluat: 170 gr unt 1 ou mare 250 gr faina un praf de sare Pentru umplutura: 650 gr dovlecei 600 gr branza de vaci 1 cutie ciuperci taiate 2 linguri parmezan ras 5 oua 3 linguri smantana sare piper busuioc uscat patrunjel verde Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen. Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm. Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei. Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider. Umplutura: Spalati dovleceii, ii taiati cubulete. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita. Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale. Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul. Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta. Scoateti tava cu aluat din frigier. Puneti dovleceii scursi, ii aranjati. Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi. Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa. Este delicioasa atat calda, cat si rece! Pofta buna!

Ingrediente Quiche cu dovlecei si branza de vaci

Pentru aluat: 170 gr unt 1 ou mare 250 gr faina un praf de sare Pentru umplutura: 650 gr dovlecei 600 gr branza de vaci 1 cutie ciuperci taiate 2 linguri parmezan ras 5 oua 3 linguri smantana sare piper busuioc uscat patrunjel verde

170 gr unt

1 ou mare

250 gr faina

un praf de sare

650 gr dovlecei

600 gr branza de vaci

1 cutie ciuperci taiate

2 linguri parmezan ras

5 oua

3 linguri smantana

sare

piper

busuioc uscat

patrunjel verde

Categorii