Quiche in crusta de cartofi

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Quiche in crusta de cartofi

1. Pregătește aparatul Philips Multicooker. Topește puțin unt și cu ajutorul unei pensule tapetează fundul oalei și marginile (cam 5 cm înălțime). 2. Curăță cartofii, dă-i prin răzătoare și stoarce-i foarte bine. Adaugă peste ei sare, piper, cele 2 linguri de unt topit și un ou. Amestecă bine! 3. Tapetează fundul și marginile oalei aparatului cu această compoziție de cartofi și presează bine ca ea să se lipească. Selectează funcția Bake, setează temperatura la 180 de grade și lasă crusta de cartofi la copt pentru 20 de minute. 4. Cât se coace crusta, taie mărunt ceapa, ardeiul și spanacul. Pune o lingură de ulei într-o tigaie și sotează prima dată ceapa pentru 2 minute, apoi adaugă ardeiul (încă 2 minute) și la final spanacul (încă 1 minut). Când e gata, dă amestecul de legume sotate deoparte. 5. Într-un bol amestecă brânza rasă cu smântână, sare și piper. Bate cele 9 ouă rămase și amestecă bine cu brânza. Adaugă apoi și legumele sotate anterior. Omogenizează bine. 6. Verifică crusta de cartofi. Ar trebui să arate cam așa (încă nu e coaptă, e doar închegată cât să țină compoziția la interior). 7. Toarnă compoziția peste crustă (atenție să nu depașești crusta). 8. Taie cepele verzi rondele. 9. …și așează-le peste quiche. 10. Selectează din nou funcția Bake, temperatura de 180 de grade pentru 45-50 de minute. Verifică la final cu scobitoarea dacă e făcut la interior. Dacă mai e necesar, mai poate fi lăsat 5 minute. Scoate oala din cuvă și lasă quiche-ul puțin la răcit. 11. Se scoate cu atenție din oală și se servește. Este excelent atât cald, cât și rece. Enjoy! Reteta pregatita de Andra, @marvelousgoods.wordpress.com cu aparatul Philips Multicooker.

Ingrediente Quiche in crusta de cartofi

2 linguri de unt + unt pentru uns (sau ulei)

500 grame de cartofi cruzi rași

10 ouă mari

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă mică tocată mărunt

1 ardei roșu tocat mărunt

spanac (2 pumni)

6-7 linguri de smântână

115 grame de brânză sărată (eu am folosit telemea)

4 cepe verzi rondele

Categorii