Quiche Lorraine

Reteta culinara Quiche Lorraine din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Quiche Lorraine
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Quiche Lorraine
Probabil veti spune ca nu este reteta clasica a acestei tarte.Am preferat pentru umplutura puiul în locul baconului si am adaugat si niste ciuperci. Delicioasa aceasta tarta considerata un preparat al bucatariei franceze,desi ea îsi are originile în Germania,în regatul Lothrigen,redenumit ulterior de francezi Lorena. Daca initial pentru aceasta tarta era folosit un aluat de pâine,în timp acesta a suferit modificari,folosindu-se un aluat nisipos din unt si faina.De asemenea,în functie de zone si preferinte,în umplutura s-a adaugat brânza sau, în Quiche alsacienne ceapa. Dar indiferent de ce vom adauga în umplutura,alaturi de bacon,oua si smântana,rezultatul va fi la fel de spectaculos.
Ingrediente Quiche Lorraine
Pentru aluatul de tarta:
350 gr faina
175 gr unt
Un ou
3 linguri apa rece
Sare
Pentru umplutura:
Un piept de pui
500 gr.ciuperci pleurotus
2 oua+2 galbenusuri
300 gr smantana
Ardei kapia rosu
Ulei
150 gr cascaval
Marar si patrunjel verde
Sare,piper,nucsoara,usturoi granulat