Quiche lorraine

Reteta culinara Quiche lorraine din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Quiche lorraine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Quiche lorraine
O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume . Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.
Ingrediente Quiche lorraine
Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):
280 gr faina
1/8 lingurita sare
115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului
115 gr unt nesarat
1 ou mare
2 lingurite otet alb
2 lingurite apa cu gheata
Pentru quiche cu afumatura:
8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)
4 oua mari batute usor
285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
1/4 lingurita sare
piper negru macinat
un varf cutit nucsoara rasa
Pentru quiche cu feta si spanac:
55 gr branza feta
150 gr spanac
4 oua mari batute usor
285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)
1/4 lingurita sare
piper negru macinat
un varf cutit nucsoara rasa