Quiche lorraine

Reteta culinara Quiche lorraine din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Quiche lorraine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Quiche lorraine

 

O gustare deosebit de savuroasa....o gasim in bucataria franceza si nu numai , astazi fiind raspandita in intreaga lume . Eu am ales doua variante folosind aluatul de baza. Prima varianta pe care am facut-o este cu bacon afumat, iar cea de a doua cu spanac si branza feta.

Ingrediente Quiche lorraine

Pentru aluatul de baza( perfect pentru tartele sarate):

280 gr faina

1/8 lingurita sare

115 gr grasime vegetala( eu am folosit ulei)pentru fragezirea aluatului

115 gr unt nesarat

1 ou mare

2 lingurite otet alb

2 lingurite apa cu gheata  

Pentru quiche cu afumatura:

8 felii de bacon( eu am pus pastrama afumata de curcan)

4 oua mari batute usor

285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)

1/4 lingurita sare

piper negru  macinat

un varf cutit nucsoara rasa  

Pentru quiche cu feta si spanac:  

55 gr branza feta

150 gr spanac  

4 oua mari batute usor

285 ml frisca lichida( eu am pus smantana lichida)

1/4 lingurita sare

piper negru  macinat

un varf cutit nucsoara rasa    

Categorii