Quiche Lorraine au Camembert

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Quiche Lorraine au Camembert

1.Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi fără. Aşadar, se pune făina+untul, şi se amestecă, se adaugă oul, se mai amestecă puţin după care punem apa/laptele. Se obţine un aluat compact pe care îl întindem şi îl punem într-o tavă de tartă unsă cu unt.Tava se bagă la frigider pentru 20 de minute. Atenţie! Ingredientele pentru aluatul fraged se amestecă rapid şi uşor, nu se frământă pentru că altfel se întăreşte. 2. Între timp, rumenim baconul într-o lingură de ulei, după care îl scoatem pe un şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime. 3. Noi am ales să curăţăm brânza camembert de aceea pielita albă. Apoi am tăiat-o cubuleţe. 4. Într-un castron amestecăm bine ouăle, smântâna, 3/4 de bacon, jumătate din cantitatea de cascaval gruyere, camembertul, sare, piperul, nucşoara şi ierburile. 5. Aluatul se scoate, se întinde ori cu făcăleţul, dar e mai complicat, ori cu vârfurile degetelor direct în tavă. Peste aluat se pune o foaie de copt şi boabe de fasole, ca să nu se umfle la copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După care se scoate aluatul şi se toarnă umplutura, deasupra presăram restul de caşcaval gruyere şi puţin bacon. Se introduce iar la cuptor şi se coace 30-35 de minute la 180 de grade.

Ingrediente Quiche Lorraine au Camembert

Ingrediente pentru aluat:

200 g făină

100 g unt moale

1 ou

2 linguri apă rece sau lapte rece

1 vârf de sare

Umplutura:

250 ml smântână lichidă

3 ouă (noi am folosit ouă de ţară)

200 g brânză camembert

50 g caşcaval gruyere ra

150 g bacon tăiat cubuleţe

sare

piper

nucşoara

ierburi provensale uscate

Categorii