Quiche lorraine cu praz

Instructiuni de preparare Quiche lorraine cu praz
Se taie untul in cuburi mari, se aseaza intr-un bol, se adauga faina si se amesteca pana capata consistenta unui nisip. Se toarna apa si se framanta, cu grija sa nu se lipeasca. Se adauga si putina sare. Se formeaza o bila care se imbraca in folie alimentara si se tine la frigider 20 de min.
Se taie baconul bucatele mici si se prajeste. Se taie prazul rondele si se prajeste intr-o alta tigaie, cu putin ulei de masline.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde. Se asaza aluatul intins intr-o forma de tarta si se gaureste in cateva locuri cu o scobitoare. Se da 15 min la cuptorul preincins la 160 grade.
Preparam umplutura. Se bat ouale cu telul, se adauga smantana si laptele. Se adauga sare si piper alb. Se scoate blatul din cuptor, se toarna peste el umplutura si deasupra se asaza prazul siu baconul. e mai lasa la copt pana se coaguleaza umplutura.
Ingrediente Quiche lorraine cu praz
Aluat:
150 g unt, 80 % grasime
300 g faina alba
apa
sare
Umplutura:
4 oua
150 g smantana grasa
2-3 linguri de lapte
150 g bcon afumat
2 fire de praz