Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
Reteta culinara Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat. Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa. Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara. Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine. Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare. Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.
Ingrediente Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
300 g făină
2 ouă
50 ml apă rece ca gheaţa
100 g unt
sare
4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
200 g cascaval
1 ou
150 ml smantana
sare
1 ardei kapia
3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)