Ra cu bambus si sos de prune

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ra cu bambus si sos de prune

Pentru inceput, spalam carnea, o stergem cu prosop de hartie, si o taiem in bucati mici. Pe bucatelele de carne, se poate lasa si o parte din grasimea ratei. Oricum, puteti pastra bucati din grasimea ratei, pentru a o pune in tigaie ca sa-si lase din grasime, unde urmeaza sa prajim carnea!Carnea maruntita, o punem intrun bol si o marinam cu condimentul 5 arome, sosul de soia si vinul alb sec.O lasam la marinat 2 ore, la frigider.

Intre timp, punem orezul la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor producatorului. Scoatem orezul din cratita dupa ce termenul de fierbere a expirat si-l punem intro farfurie (bol).Incingem o tigaie si turnam uleiul de arahide si cand s-a incins, punem orezul la prajit.

Pana se incinge orezul, luam cele 2 oua, le batem bine, si facand o nisa in orezul din tigaie, turnam oualele inauntru, in asa fel incat sa fie in contact cu fundul tigaii. Amestecam in continuu oul cu orezul, in asa fel incat sa nu lasam ca acele oua sa se faca omleta, ci sa se incorporeze in orez si in acelasi timp sa se prajeasca.

Punem deoparte tigaia .Punem un wok la incins. Adaugam in el bucatile de grasime de rata si lasam la prajit atata timp cat e nevoie ca sa se lase grasime indeajuns de mult ca sa prajim carnea .Introducem usturoiul la prajit pentru maxim 30 de secunde. Apoi 3/4 din ceapa. Tot pentru 30 de secunde.

Acum, cand aromele celor doua condimente se regasesc si in grasimea de rata, introducem si carnea pentru o prajire mai serioasa. Prajim carnea pana cand e facuta. O scoatem intro farfurie (bol) si eventual mai scurgem din grasimea din wok care s-a facut si cu ajutorul bucatilor de carne care au avut grasime.

Introducem in tigaie cu putina grasime care am oprit-o, ceapa ramasa, o calim usor, apoi punem morcovii care sunt mai "crocanti". Prajim 1 minut. Acum putem sa adaugam bambusul , care e mai "soft" si tinem pe foc cam 30 de secunde.Reintroducem carnea de wok. Adaugam acum si sosul Hoisin, si "caramelizam" intregul continul al wokului. Gatim prin amestecare continuu timp de 2 minute.

Acum preparatul e gata!Trecem la montarea farfuriei.Intro farfurie, punem orezul prajit cu ou, si carnea de rata cu bambus si morcov, prajiti in sos Hoisin. Dupa montaj, stropim carnea cu sosul de prune.

Ingrediente Ra cu bambus si sos de prune

Carnea ce se scoate de pe 2 pulpe, 2 aripi, spate, gat etc de la o rata

Cateva bucati din pielea ratei, grasa, pentru a lasa grasimea in locul uleiului

3 lingurite de condiment 5 arome

3 linguri de sos de soia

50 ml de vin alb sec

1 lingura de vin de orez

2 linguri de sos Hoisin

2 oua

4 catei de usturoi tocati marunt

1 ceapa medie, tocata marunt

1/2 borcan de bambus

2 morcovi taiati in diagonala, subtire

1 lingura de ulei de arahide

2-3 linguri de sos de prune chinezesc

ceva verdeata pentru decor

Categorii