Raci fierti in vin

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Raci fierti in vin

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Cartofii se curata de coaja ,se spala si se pun la fiert intregi sau taiati felii sau cubulete mai grosute . Porumbul se fierbe intreg sau taiat bucati de 2-3 degete.Usturoiul se curata , o parte se pune la fiert,iar o parte se foloseste pentru mujdei ,iar ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie , patrunjelul ,porumbul si cartofii .A fiert cartofii ,porumbul si cateva fire de patrunjel la aparatul de fiert la aburi.

In momentul in care cartofii si porumbul sunt gata, se scot si se introduc racii. Racii trebuie sa fie acoperiti in intregime de lichid in momentul fierberii.

Se fierb intre 5-10 minute si 15 -20 minute in functie de marimea racilor sau pana capata culoarea rosie .Se servesc cu mujdei alaturi de cartofi fierti si porumb fiert.

Ingrediente Raci fierti in vin

20 buc.raci vii

2 ,5 l apa

1 l vin alb

2 capatani usturoi

jum. lingurita piper boabe

4-5 foi de dafin

piper macinat,cimbru dupa gust

o lingura cu varf sare

cateva fire de patrunjel

2 buc. porumb

3 cartofi

4 linguri sare grunjoasa

o lamaie si jumatate

o ceapa

Categorii