Răcitură/ Aspic de pui si de porc
Reteta culinara Răcitură/ Aspic de pui si de porc din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Răcitură/ Aspic de pui si de porc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Răcitură/ Aspic de pui si de porc
Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat. Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata.
1 pulpa de pui frumoasa 2 aripi mari de pui 1 picior de porc 1 rasol de porc - 1kg 1 ceapa 3 cuisoare 2 morcovi 150 gr de radacina de telina 2-3 catei de usturoi sare piper boabe foaie de dafin cimbru uscatSe curata ceapa,telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.
Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.
Lasati sa fiarba 2-3 ore- indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.
Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte limpede.
Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.
Acoperim cu zeama.
Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine completa sau cu mamaliguta calda ....
Ingrediente Răcitură/ Aspic de pui si de porc
1 pulpa de pui frumoasa
2 aripi mari de pui
1 picior de porc
1 rasol de porc - 1kg
1 ceapa
3 cuisoare
2 morcovi
150 gr de radacina de telina
2-3 catei de usturoi
sare
piper boabe
foaie de dafin
cimbru uscat