Răcitură/ Aspic de pui si de porc

Reteta culinara Răcitură/ Aspic de pui si de porc din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Răcitură/ Aspic de pui si de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Răcitură/ Aspic de pui si de porc

 

Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat.  Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata.

1 pulpa de pui frumoasa 2 aripi mari de pui 1 picior de porc 1 rasol de porc - 1kg 1 ceapa 3 cuisoare 2 morcovi 150 gr de radacina de telina 2-3 catei de usturoi sare piper boabe foaie de dafin cimbru uscat

Se curata ceapa,telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.

Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.

Lasati sa fiarba 2-3 ore- indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.

Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.

Verificam gustul si  asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte limpede.

Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.

Acoperim cu zeama.

Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim  cu paine completa sau cu mamaliguta calda ....

Ingrediente Răcitură/ Aspic de pui si de porc

1 pulpa de pui frumoasa

2 aripi mari de pui

1 picior de porc

1 rasol de porc - 1kg

1 ceapa

3 cuisoare

2 morcovi

150 gr de radacina de telina

2-3 catei de usturoi

sare

piper boabe

foaie de dafin

cimbru uscat

Categorii