Racitura (piftie) de porc

Reteta culinara Racitura (piftie) de porc din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Racitura (piftie) de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Racitura (piftie) de porc
Este al doilea (sau al treilea an) in care o pregatesc, niciodata dupa o reteta anume,,, de fapt fara sa fi citit vreoadata o reteta de piftie. Ci doar dupa cum am vazut la parintii mei. Am sa va spun cum am procedat eu si ce anume am folosit, orientativ.
Ingrediente Racitura (piftie) de porc
4 kg din diferitele parti ale porcului ce se folosesc in mod special la racituri, pentru a se gelatina: urechile, picioarele, ciolan (cu soric).
1 kg pulpa de porc cu os (pentru ca trebuie sa fie si carne nu?! :) )
apa pentru fiert (in functie de vasul in care o fierbeti, de preferat intr-o oala inalta, dar si de cantitatea de carne folosita, trei sferturi din vas)
o jumatate de kilogram de usturoi (desi ar fi mers putin mai mult)
3-4 linguri cu sare de bucatarie (sau dupa gust)
cativa morcovi
optional: un praf de piper, cateva foi de dafin