Ragu de caprioara

Reteta culinara Ragu de caprioara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Italia. Cum sa faci Ragu de caprioara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ragu de caprioara

 

Ragu(cu accent pe u ),originar din nordul Italiei(Upss), un sos pe baza de carne servit de obicei cu paste, fiert indelung la foc mic, se servea pana la sfarsitul secolului 19 in zile de sarbatoare si duminica.Cam asa am facut si eu astazi caci aveam o bucata mica de carne, deci imi trebuia  ceva mai mult sos.

 

INGREDIENTE
500 gr pulpa de caprioara 1-2 bucati ceapa 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 conserva rosii cuburi 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar optional oregano uscat foi de dafin sare piper negru macinat paste pentru servit(penne) 150 ml vin rosu sec piper boabe ienibahar boabe Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire, Intr-un vas cu capac punem cubuletele de carne peste care adaugam foi de dafin, piper boabe si ienibahar boabe usor zdrobite, apoi turnam vinul. Acoperim cu un capac si dam vasul la frigider pana a doua zi. Scurgem bine carnea si pastram lichidul. In uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam cubuletele de carne scurse.Cand incep sa se rumeneasca usor adaugam morcovul taiat rondele, apoi ardeiul gras taiat cubulete.Cand legumele incep sa se inmoaie stingem cu vinul in care a stat carnea.Adaugam foile de dafin, apoi apa calda cat sa acopere. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele s-au inmuiat, Daca este nevoie mai adaugam apa calda. Punem rosiile cubulete,pasta de tomate, sare, piper negru macinat, zahar si oregano.Fierbem pana se leaga sosul. Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele.Sevim pastele cu ragu de caprioara.

Ingrediente Ragu de caprioara

500 gr pulpa de caprioara

1-2 bucati ceapa

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 conserva rosii cuburi

2 linguri pasta de tomate

3 linguri ulei de masline

1 lingurita zahar optional

oregano uscat

foi de dafin

sare

piper negru macinat

paste pentru servit(penne)

150 ml vin rosu sec

piper boabe

ienibahar boabe

Categorii