Ragu de carne pe mamaliguta

Timp de preparare 3 ore si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa care vom adauga carnea si amestecam pana isi schimba culoarea; adaugam vinul si lasam putin sa fiarba pana alcoolul dispare, adaugam condimentele si supa, usturoiul si lasam sa fiarba la un foc potrivit pana aproape sosul dispare sau este foarte concentrat. (aproximativ 3ore) Cand carnea este aproape gata, punem apa la fiert ptr mamaliga si adaugam sare si, cand apa fierbe, turnam faina cernuta si amestecam pana facem o mamaliga buna, nu prea tare sa se poata intinde in farfurie. Punem pe mamaliga o portie de ragu si servim cu castraveti murati. Usor si gustos. Pofta buna!

Ingrediente Ragu de carne pe mamaliguta

600-700 gr de carne de vita tocata

1 ceapa mare taiata marunt

2-3 catei de usturoi

1-2 morcovi taiati cubulete

1-2 foi de telina cu tija

patrunjel proaspat

1-2 foi de dafin taiate marunt

800 gr de rosii taiate cuburi.

1 pahar de vin rosu bun

300 ml supa de pasare sau supa de legume-numai lichidul

1/2 ardei iute taiat marunt.

putina boia dulce si putin cardamon

ptr mamaliga 2-3 pahare de faina de porumb

sare

apa si ceaun de mamaliga

Categorii