Rata aromata in sos de vin rosu
Instructiuni de preparare Rata aromata in sos de vin rosu
Se incinge cuptorul la 190°C.Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.
Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin.
Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.
Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.
Ingrediente Rata aromata in sos de vin rosu
1 rata
2 linguri miere
1 lingurita melasa
4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
½ lingurita scortisoara macinata
sare de mare
2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt
500 gr cartofi noi, decojiti
375 ml vin rosu
2 linguri dulceata de trandafiri