Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra si o jumatate de gutuie taiata in 4 in interiorul ratei. Deasupra, puneti trei felii de portocale sau de lamaie, sare si piper dupa gust si puneti totul la cuptor la 220 grade, timp de o ora. La fiecare sfert de ora udati cu sos. Dupa o ora puneti langa rata restul de gutui taiate in 4, si deasupra ratei un pic de salvie, cimbru si dafin.. Lasati la cuptor inca o ora la 180 grade. - In paralel, puneti cepele taiate marunt cu o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati sare. Lasati cepele sa transpire (pana cand devin transpente). Dupa aceea puneti o lingura mare de miere, amestecati, lasati la foc mic. - Faceti un pireu de cartofi Montaj : cu forme din inox, depuneti si tasati pireul, acoperiti cu un strat de fondant de ceapa. La sfarsit desfaceti usor forma. Asezati floarea de arpagic deasupra.

Ingrediente Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Pentru 4 - 6 persoane:

- o rata mare

- 4 gutui

- 3 cepe albe

- 8 cartofi medii

- 2 tije de salvie

cimbru si dafin

- sare

piper

- 1 lamaie sau 1 portocala

- 2 linguri de ulei de masline

- pentru decor : fire de arpagic

flori de arpagic

Categorii