Rata cu varza rosie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rata cu varza rosie

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre ingredientele bine in ea. O lasam de preferat peste noapte la frigider. Adoua zi vom umple ratusca cu merele si portocala taiate cuburi amestecam merele cu putina sare,piper si un praf de rozmarin,bagam in rata si batul de scortisoara iar cuisoarele au fost infipte in ratusca. O prindem bine de picioare eu am bagat pulpitele prin piele am inchis bine sa nu iasa umplutura asezam intr-un vas yena vara sa punem ulei sau apa acoperim cu folie dam la cuptor pret de 2 ore. Prima jumatate de ora lasam la foc mare apoi dam flacara la foc potrivit pana e gata. Cand mai e jumatate de ora din timp, face un sos dintr-o lingura de mustar si o lingura de miere de albine amestecam bine ingredientele dam folia de pe rata ungem rata sa prinda o culoare aramie frumoasa.Cand au trecut cele doua ore, rata e frumos rumenita si bine facuta. Varza o tocam fidelute, ceapa tocata fin, o calim cu putin ulei adaugam merele taiate cubulete, dupa care adaugam lingurita de zahar si caramelizam putintel ceapa cu marul adaugam varza si codimentele. Punem apa cat e nevoie sa se faca bine varza la final am adaugat putin bors.

Ingrediente Rata cu varza rosie

1 bucata rata (a mea a avut in jur de 2,300 gr)

sare, si rozmarin

Pentru umplutura

2 mere ionatane

1 buc portocala

sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara

Pentru garnitura

2 verze potrivite

2 buc ceapa

2 mere

1 lingurita zahar

sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin

bors sau otet dupa gust

Categorii