Rata salbatica fripta

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rata salbatica fripta

Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna fierbinte peste rata asezata intr-o cratita smaltuita. Se lasa astfel peste noapte. A doua zi se scoate rata marinata, se impaneaza cu felioare de slanina, se unge cu unt si se frige la tava la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tava. Cand este gata, se taie, se asaza pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adauga un paharel de vin rosu su, dupa ce afiert inca putin, se pune in sosiera si se serveste o data cu friptura.

Ingrediente Rata salbatica fripta

o rata pentru marinata: un litru de vin amestecat cu 1/2 litru otet de vin

2-3 foi dafin

10 boabe piper

sare

100 gr slanina

0 lingura unt

1 pahar vin rosu

Categorii