Ratatouille

Reteta culinara Ratatouille din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Ratatouille

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ratatouille

 

Ratatouille a fost inițial un fel de mâncare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente. Ratatouille originala din Nisa nu conține vinete, pentru ca nu erau disponibile în aceeași perioadă a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille tradiționale sunt roșiile, dovleceii, ardeii, ceapa și usturoiul. Puteți adăuga câteva plante aromatice din Provence și busuioc. Ratatouille francez poate fi servit ca un fel unic (însoțită de orez, cartofi sau pâine franceză simplă). Mai frecvent este servita ca garnitura.

Ingrediente Ratatouille

2 vinete mici

2 dovlecei mici

1 ardei galben

1 ardei rosu

2 rosii

2 catei de usturoi

50 ml ulei de masline

patrunjel

2 crengute de cimbru

2 cepe

300 ml pastă de tomate

4-5 frunze de busuioc

sare

piper

Categorii