Ratatouille
Reteta culinara Ratatouille din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Ratatouille
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ratatouille
Ratatouille a fost inițial un fel de mâncare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente. Ratatouille originala din Nisa nu conține vinete, pentru ca nu erau disponibile în aceeași perioadă a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille tradiționale sunt roșiile, dovleceii, ardeii, ceapa și usturoiul. Puteți adăuga câteva plante aromatice din Provence și busuioc. Ratatouille francez poate fi servit ca un fel unic (însoțită de orez, cartofi sau pâine franceză simplă). Mai frecvent este servita ca garnitura.
Ingrediente Ratatouille
2 vinete mici
2 dovlecei mici
1 ardei galben
1 ardei rosu
2 rosii
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
patrunjel
2 crengute de cimbru
2 cepe
300 ml pastă de tomate
4-5 frunze de busuioc
sare
piper