Ratatouille de ardei (reteta franceza)

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ratatouille de ardei (reteta franceza)

se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii se taie in bucati mai marisoare. Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa si usturoiul ca calit, dar foarte putin, dupa care se adauga ardeii. Se soteaza repede si daca se doreste se pot adauga rosiile curate de coaja si taiate in cuburi mici. Se adauga frunza de dafin si ierburile de Provence. Se lasa sa se patrunda legumele la foc mic, dar sa nu se inmoaie prea tare. Se serveste fie calda, fie rece, cu frunze de busuioc tocate, ca garnitura sau simpla.

Ingrediente Ratatouille de ardei (reteta franceza)

3 ardei mari (unul rosu, unul galben si unul verde) sau 5-6 mici, 4-5 catei de usuroi, 2 cepe, 1 lingura Herbes de Provence, cateva frunze de busuioc verde, 2 linguri ulei de masline, o frunza de dafin, 2 rosii facultativ.

Categorii