Ravioli cu ricotta
Usor de preparat, ravioli cu branza asigura reusita unei cine delicioase. Ravioli au fost preparate de un bucatar din Venetia in secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte si servite cu sos condimentat si exista sute de moduri de a le pregati: cu carne tocata, cu legume, cu smantana sau sos de rosii. Aluatul se prepara foarte usor – oua, faina, sare, ulei de masline si apa. Dimensiunea clasica a pastelor este de marimea unei linguri.
Instructiuni de preparare Ravioli cu ricotta
Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
Se amesteca ricotta cu busuiocul tocat si se adauga sare si piper.
Dupa ce aluatul s-a odihnit intideti-l cat mai subtire, folosindu-va de sucitor sau masina de intins aluat.
Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc.
Acoperiti cu un alt patrat de aluat si apasati marginile cu degetele, apoi sigilati-le apasand marginile cu o furculita.
Puneti ravioli la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
Se serveste cu sos de rosii si parmezan ras. Raviolii sunt gata! Pofta buna sa aveti!
Ingrediente Ravioli cu ricotta
Pentru aluat:
200 gr faina
2 ou
1 lingura ulei de masline
Pentru umplutura:
150 gr ricotta
cateva frunze de busuioc proaspat
sare si piper