Ravioli cu ricotta

Usor de preparat, ravioli cu branza asigura reusita unei cine delicioase. Ravioli au fost preparate de un bucatar din Venetia in secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte si servite cu sos condimentat si exista sute de moduri de a le pregati: cu carne tocata, cu legume, cu smantana sau sos de rosii. Aluatul se prepara foarte usor – oua, faina, sare, ulei de masline si apa. Dimensiunea clasica a pastelor este de marimea unei linguri.

Timp de preparare 2 ore si 5 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ravioli cu ricotta

Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.

Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.

Se amesteca ricotta cu busuiocul tocat si se adauga sare si piper.

Dupa ce aluatul s-a odihnit intideti-l cat mai subtire, folosindu-va de sucitor sau masina de intins aluat.

Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.

Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc.

Acoperiti cu un alt patrat de aluat si apasati marginile cu degetele, apoi sigilati-le apasand marginile cu o furculita.

Puneti ravioli la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.

Se serveste cu sos de rosii si parmezan ras. Raviolii sunt gata! Pofta buna sa aveti!

Ingrediente Ravioli cu ricotta

Pentru aluat:

200 gr faina

2 ou

1 lingura ulei de masline

Pentru umplutura:

150 gr ricotta

cateva frunze de busuioc proaspat

sare si piper

Categorii