Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat
Reteta culinara din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat
Sambata este ziua mea de curatenie. Pentru a fi cât mai eficient, pregătesc ceva rapid care nu-mi va dura mult. Deci pentru mine sâmbăta este ziua de Paști!
250 gr ravioli cu ciuperci 200 gr șuncă de Praga 150 gr branza afumata 50 gr ulei de masline 50 gr unt 2 rosii 3 catei de usturoi fulgi de piper sare Aceste pungi de ravioli sunt cam mici, dar pentru două porții sunt suficiente. Îmi place foarte mult textura acestor paste artizanale. Puneti ravioli la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere. Pune uleiul și untul într-o tigaie mare. Când s-a încălzit, se adaugă usturoiul tăiat subțire și se adaugă la șunca prăjită și tăiată cubulețe. Rosiile se taie si ele cubulete si se calesc cu sunca si usturoi. Brânză afumată rasă sau tăiată cubulețe mici. In tigaie adauga aproximativ 2-3 linguri de apa cu sare din oala in care fierb pastele. Brânza se va topi și va forma un sos gustos. Adăugați ravioli fierți în tigaie și amestecați ușor. Daca mai vrei putin sos, completa-l cu apa fierbinte folosita pentru paste. Serviți ravioli cu șuncă și sos de brânză cât sunt fierbinți. Se presara deasupra fulgi de piper. Pune lângă ea salata ta crudă preferată. Poftă bună !!!Ingrediente Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat
250 gr ravioli cu ciuperci
200 gr sunca de Praga
150 gr cascaval afumat
50 gr ulei masline
50 gr unt
2 rosii
3 catei usturoi
fulgi de piper
sare