Ravioli de casa

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ravioli de casa

Incep prin a toca ceapa, pe care o pun la calit pana devine sticloasa, adaug boia si carnea tocata iar cand aceasta prinde culoarea alba sarez, piperez si pun cat cuprind cu doua degete oregano, apoi o lingura se sos de rosii(nu folosesc apa) dau la o parte si ma apuc de facut patura de taietei 200gr. de faina cu doua oua un praf de sare.Se intinde aluatul pe cat se poate rotund si cu un pahar tai rondele care vor fi umplute cu carne, din cerc se face un semicerc care este putin umezit pentru a se lipii apoi indoi pentru a prinde o forma finala. Se fierbe apa cu sare, se introduc pastele si se fierb aprox 5-6 minute si intre timp pregatim sosul de rosii, simplu de facut, o ceapa calita cu usturoiul il calim adaugan rosiile, patrunjelul tocat si daca nu vrem sa simtim ceapa intre dinti, se poate da totul prin blender, pentru finete.Se poate servi cu cascaval ras.

Ingrediente Ravioli de casa

ALUATUL DE PASTE

200gr. de faina

2 oua

un praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ

250gr.amestec carne de vita si porc

1-2 ceape

1 lingurita mica boia de ardei

un praf de oregano

o lingura sos de rosii

sare

piper

patrunjel proaspat o legatura

PENTRU SOS

4 linguri rosii pasate

ulei 2 linguri

1ceapa mica

3 catei usturoi

o mana de parmezan

cascaval

Categorii