Rețetă Le foret

Le foret este o prăjitură franțuzească delicioasa și destul de simplă

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rețetă Le foret

Pentru prepararea foilor cu cacao, frecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adăugăm cacaua și iaurtul. Amestecăm bine totul, adăugăm și esența și începem să încorporăm treptat făina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios, pe care îl lăsăm la frigider timp de o oră acoperit cu folie.

Pentru foaia cu cocos, mixăm albușurile spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie. Adăugăm nuca de cocos și făina, apoi încorporăm stafidele hidratate în prealabil. Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale.

Prima parte o întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea întindem foaia cu nucă de cocos și o acoperim cu a doua foaie cu cacao. Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Între timp preparăm crema de lămâi

Amestecăm cele 6 gălbenușuri cu sarea și zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă și făina și diluăm compoziția cu puțin lapte rece. Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste amestecul rezultat, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă. Acoperim crema cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.

Întindem crema peste prăjitura din tavă, răcită deja și o dăm la frigider până în momentul servirii. Presăram puțină caco deasupra sau putem să radem ciocolată în momentul servirii.

Ingrediente Rețetă Le foret

Pentru foile cu cacao:

400 g unt cu 82% grăsime

4 linguri cacao

400 g iaurt cremos

150 g zahăr

aprox. 600 g făină

5 g praf de copt

2 lingurițe esență de rom

1 vârf cuțit cu sare

Pentru foaia cu nucă de cocos:

6 albușuri

125 g zahăr

1 linguriță zeamă de lămâie

200 g nucă de cocos

2 linguri făină

75 g stafide sau merișoare

1 vârf cuțit cu sare

Pentru cremă:

6 gălbenușuri

100 g zahăr

100 g făină

coaja și zeama de la o lămâie

500 ml lapte

250 gr unt cu 82% grăsime

1 vârf cuțit cu sare

puțină cacao pentru decor

Categorii