Rendang (cu rasol de oaie)

Timp de preparare 3 ore si 15 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rendang (cu rasol de oaie)

Fasonati rasolul de oaie, adica taiati superficial, din loc in loc pielita ce-l inveleste fiindca altfel, la gatire se va strange mai mult decat carnea si o va sili sa se inconvoaie si valureasca, inestetic. Dati prin robot sau blender ingredientele pentru marinada si ungeti peste tot rasolul, avand grija sa pastrati jumatate din marinada pentru gatirea verzei. Lasati peste noapte rasolul intr-o punga sa-si vada de miroaznele ce-o patrund. A doua zi scoatem rasolul si-l lasam sa ajunga la temperatura din bucatarie. Facem in acest timp baza atotmirositoare pentru prajirea rasolului si calirea verzei. Infierbantam o tigaie si saltam in ea rapid si eficient, scortisoara, pastaile de cardamom, anasonul frunzele de lime kafir. Imediat adaugam ulei si firul de lemongrass (batucit bine pe un fund de lemn si taiat apoi bucati de 3-4 cm) Cand toate acestea isi vor fi eliberat uleiurile eterice, calim ceapa alba tocata maruntel pana devine translucida. Este momentul sa scoatem rasolul si sa-l scurgem de marinada in exces. Folosim aceasta marinada precum si cea pastrata de cu o zi inainte la a stinge prajeala din tigaie. Amestecati cu sarg pana cand si marinada da semne de calire si nu mai contine apa reziduala. Puneti acum rasolul sa se prajeasca pe ambele fete, in uleiul aromat si plin de mirodenii, unele pasta, altele intregi. Cand prinde culoare, scoateti-l pe un platou cald si puneti in loc varza murata pe care o caliti pret de cateva minute bune. Asezati apoi rasolul in mijlocul afacerii si completati cu apa si varati la cuptor pana rasolul se fragezeste - o ora si jumatate sau poate doua...depinde de batranetea ovinei. Timp suficient sa framantati o coca (2 oua, 200 gr faina, un praf de sare) si sa intindeti o foaie si sa taiati taietei lati ca la bunicca acasa. Scoateti din cuptor rasolul cu varza, asezati in mijlocul unui platou mandretea de carne cu maduva osului la vedere, ca sa stie omu' cu ce are de-a face si inconjurati-l cu varza si taiteii fierti al dente. Pe masura ce ajungeti la fundul vasului aveti grija sa indepartati anasonul si scortisoara, lucru nu prea dificil avand in vedere ca la atata coacere se desfac si cresc, astfel inacat nu sunt greu de vazut. Poate vi se pare grea de infaptuit aceasta reteta dar....vorba'ceea... "nici nu stiti ce pierdeti"

Ingrediente Rendang (cu rasol de oaie)

1 rasol de oaie (sau berbecut)

MARINADA pentru rasol

1 ceapa rosie

3 cm ghimbir proaspat

3 cm turmeric proaspat

3 catei usturoi

1 ardei gra

1 ardei iute (optional afumat)

1 LG ulei de floare

1 lg ulei de susan

sare

piper

MIRODENII pentru varza

1 fir lemongra

2 buc. anason stelat

1 buc scortisoara

3 pastai cardamom

6-7 frunze lime kafir

1 ceapa alba

ulei

1 kg varza murata

Taitei lati

de casa

Categorii