Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Retata de racitura - aspic de pui si de porc

 

Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat.  Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata. Pentru a pregati aceasta Retata de racitura - aspic de pui si de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa pui, rasol porc, ceapa, morcovi, telina, usturoi.

Ingrediente Retata de racitura - aspic de pui si de porc 1 pulpa de pui frumoasa 2 aripi mari de pui 1 picior de porc 1 rasol de porc - 1kg 1 ceapa 3 cuisoare 2 morcovi 150 gr de radacina de telina 2-3 catei de usturoi sare piper boabe foaie de dafin cimbru uscat

Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.

Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.

Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.

Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.

Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.

Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.

Acoperim cu zeama.

Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.

Vezi si reteta de Racituri de porc.

Ingrediente Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Ingrediente Retata de racitura - aspic de pui si de porc

1 pulpa de pui frumoasa

2 aripi mari de pui

1 picior de porc

1 rasol de porc - 1kg

1 ceapa

3 cuisoare

2 morcovi

150 gr de radacina de telina

2-3 catei de usturoi

sare

piper boabe

foaie de dafin

cimbru uscat

Categorii