Reteta clasica de hummus libanez

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Liban. Cum sa faci Reteta clasica de hummus libanez

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta clasica de hummus libanez

 

 Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez. Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.

Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez 1 conservă de năut (de 400 g) 2 linguri de tahini 3-4 linguri suc de lămâie 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 căței de usturoi sare

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez

Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.

*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre. 

Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!

Vezi si reteta de Humus in doua culori.

Ingrediente Reteta clasica de hummus libanez

Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez

1 conservă de năut (de 400 g)

2 linguri de tahini

3-4 linguri suc de lămâie

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

2 căței de usturoi

sare

Categorii